miercuri, 23 iulie 2008

Cum sa faci bani..multi

Te uiti la oamenii de succes, si ma refer la adevaratii oameni care s-au realizat, nu la acei care au mai faultat din cand in cand (mai des). Parca au ceva diferit, parca sunt dintr-o alta lume, par a avea ceva ce noi nu avem (si nu ma refer la bani, case si masini).

Cum au ajuns ei acolo? Exista reteta succesului in a face foarte multi bani? Sa fie oare ea data de calitatile pe care le poseda acea persoana? Atunci care sunt astea? Trebuie sa fi harnic si sa muncesti mult? Asta poate sa spuna fiecare muncitor din constructii de exemplu, care clar muncesc enorm fizic, sau un programator care munceste foarte mult mental. Daca nu asta, atunci trebuie sa fi foarte destept, trebuie sa ai studii avansate? Cel mai probabil nu, exemplele sunt din rangurile cele mai mari, printre cei care nu au terminat o facultate se numara Thomas Edison, Henry Ford, Ted Turner sau Bill Gates.

Sa fie vorba de noroc, o forta nevazuta care da cu banul si zice tu, tu si tu o sa faceti imperii in afaceri? Asta e scaparea usoara pe care o iau toti, motivul sa nu se implice pro-activ, ca cine stie, poate castiga la LOTO.

Sa fie spiritul antreprenorial, ambitia, dedicarea, sclipirea de moment, increderea in fortele proprii netinand cont de parerea celorlalti, sau sa fie o combinatie a unora din aceste calitati?
Atunci care e asta?

Hai sa facem bani

3 comentarii:

Eugen spunea...

Am avut discutia asta pe net, dar, cum mi se intampla de multe ori, trec pe langa chestii evidente si ma ingrop in detalii.

Intrebare: Cum au ajuns ei acolo? (buna intrebare)
Raspuns: Mintind, inseland, amagind, prin invidie, ura, pizma, uneltiri si viclesuguri.

Daca au facut ceva ilegal sau nu e putin relevant. Pune manuta frumos si intreaba-te daca au facut ceva imoral sau nu. Putine lucruri sau multe?

Iti spuneam ca succesul lor tine de oportunism (pe care tu il numeai inteligenta financiara)

Oportunism = Atitudine lipsită de principialitate a unei persoane care, pentru a-şi satisface interesele personale, adoptă şi aplică, după împrejurări, principii şi păreri diferite.

Pentru a te imbogati repede ai nevoie de oportunism, raman la parerea asta.

Ai nevoie de inteligenta pentru a face asta? Da.
De multa? Nu cred, poate.
Vrei sa faci asta? Depinde de tine.

Anonim spunea...

sa fie vorba de noroc?

(ma uit la comentariul lui eugen si chiar ma bufneste rasul, din pacate blogosfera e plina de frustrari)

mai insira o lista de nume, cel putin vreo 500 si cauta punctul comun. e simplu. daca tu crezi intr-o idee o sa-ti iasa.

daca vrei sa faci bani, o sa faci. daca-ti dedici timpul tau 100% facutului de bani.

Anonim spunea...

o metoda de facut bani este pornografia!!! ai nevoie doar de tarfe! succes!