duminică, 29 iunie 2008

Passion?

Nu, n-o sa vorbesc doar despre pasiunea la care te gandesti tu, o sa vorbesc despre pasiune in general, pasiune pentru un lucru, pentru un cantec, pentru o persoana, pentru o activitate. Sincer sa fiu, eu nu cred in pasiune ca fiind un sentiment independent de noi, in sensul ca un ceva chiar ar putea sa te pasioneze fara nici un alt motiv adiacent.

Pasiunea pentru un joc de exemplu, se naste abia dupa ce observi ca incepi sa te pricepi la acel joc, in momentul in care iti ofera o satisfactie printr-un alt sentiment, cum ar fi cel de grandoare, esti mai bun decat altii. Tocmai pe acest principiu se bazeaza toate competitiile in orice domeniu si in viata in general. Un cantaret incepe sa cante pentru ca acest lucru il face cool, un om munceste pentru ca va avea satisfactii materiale, un jucator de tenis dedica atat de mult timp si efort jocului tocmai pentru a ii depasi pe altii, astea sunt motivele, din punctul meu de vedere nu exista asa ceva ca simpla pasiune. Is this true or is it just me?

O parere asemanatoare am despre cei considerati a fi genii. Sincer sa fiu nu cred in geniu, ca persoana care se naste cu aceasta calitate. Poate ca nu imi place sa cred ca unii dintre noi pornesc in viata cu un avantaj vadit, sau poate ca nu vreau sa diminuez realizarile acestor genii, atribuind toate meritele unei gene fizice aflate in organismul lor, transmisa ereditar sau ajunsa acolo prin cine stie ce intamplare genetica. Pentru mine un geniu este o combinatie ideala de dorinta, dedicare pentru ceva, efort si mai ales scop.

Cum ajunge catre calitatile acestea? Exact ce vorbeam mai devreme. Marii matematicieni, fizicieni si alti oameni de stiinta au inceput activitatea intr-un domeniu din obligatie, trebuiau sa se duca la scoala, iar un sentiment de genul celui competitiv, sau grandoare, dorinta de afirmare a facut sa iasa la iveala acea combinatie perfecta, la unii chiar de la varste fragede.

"I'm not stupid, I'm complicated, chicks digg that!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=_xLjFp3vcuY